Paketi za zdravje in dobro počutje

Osnovni preventivni managerski pregled (A)

Osnovni preventivni managerski pregled (A)

Cardial Ljubljana

Preventivni pregledi so temelj za pravočasno odkrivanje bolezni.

1. INTERNISTIČNI KARDIOLOŠKI KLINIČNI PREGLED.

2. ANTROPOMETRIČNE MERITVE z določitvijo indeksa telesne mase. Povečan indeks nad 25 je samostojen dejavnik tveganja za razvoj obolenj srca in ožilja. Merjenje obsega trebuha, ki je pokazatelj povečane maščobe v trebušni votlini. Povečana vsebnost te maščobe povečuje tveganje za razvoj obolenja srca in ožilja.

3. IZRAČUN VERJETNOSTI POJAVA AKUTNEGA OBOLENJA SRCA V DESETIH LETIH. Na osnovi vseh ugotovitev pregleda se lahko izračuna verjetnost pojava akutnega obolenja srca, ki je lahko majhna (5 %), velika (20 %) ali zelo velika (nad 40 %).

4. MERITEV GLEŽENJSKEGA INDEKSA je presejalni test za ugotavljanje aterosklerotične zožitve arterij spodnjih okončin.

5. OSNOVNE LABORATORIJSKE PREISKAVE KRVI IN URINA TER RAZŠIRJENE BIOKEMIČNE PREISKAVE KRVI

6. PREISKAVA BLATA NA PRISOTNOST KRVI

7. ANALIZA HORMONOV ŠČITNICE

8. DOLOČITEV TUMORSKIH MARKERJEV:

pri moških:

  • tumorski marker CEA, ki je pokazatelj malignoma črevesja
  • tumorski marker CA 19–9, ki je pokazatelj tumorskih sprememb na želodcu, trebušni slinavki in žolčevodih
  • tumorski marker PSA, ki je pokazatelj tumorja prostate;

pri ženskah:

  • tumorski marker CEA, ki je pokazatelj malignoma črevesja
  • tumorski marker CA 19–9, ki je pokazatelj tumorskih sprememb na želodcu, trebušni slinavki in žolčevodih
  • tumorski marker CA 125, ki je pokazatelj tumorja jajčnikov.

9. MIKROALBUMINURIJA – meri količino albuminov (vrsta beljakovin) v urinu. Njihova prisotnost je pogosto prvi znak zgodnje okvare ledvic pri sladkornih bolnikih in bolnikih s povišanim krvnim pritiskom. Je tudi eden od dejavnikov tveganja za razvoj obolenja srca in ožilja.

10. LEDVIČNO FUNKCIJO OCENIMO Z IZRAČUNOM GLOMERULNE FILTRACIJE

11. EKG /ELEKTROKARDIOGRAM. Osnovna preiskava srca, pri kateri opazujemo delovanje srca in iz nenormalnih potekov EKG (grafičnega prikaza električnih aktivnosti srca) ugotavljamo različne nepravilnosti v delovanju srčne mišice ali obolenja.

12. SPIROMETRIJA – testiranje pljučne funkcije.

13. OBREMENITVENO TESTIRANJE srčno-žilnega sistema na kolesu ali tekočem traku. Preiskava omogoča objektivno oceno kondicijskega stanja, gibanja krvnega pritiska in srčnega ritma med obremenitvenim testom ter ugotovitev motnj prekrvavitve srčne mišice.

14. EHOKARDIOGRAFIJA–ULTRAZVOČNA PREISKAVA SRCA z barvno dopplersko preiskavo omogoča določitev in izmerito velikosti srčnih votlin, gibanja in debeline srčnih sten, oceno stanja srčnih zaklopk in srčne ovojnice, širine aorte in debeline njenih sten.

15. ULTRAZVOČNA PREISKAVA VRATNIH ARTERIJ z barvno dopplersko sonografijo omogoča neinvazivno slikovno določitev prisotnih aterosklerotičnih sprememb na notranji ovojnici žil (naplastitve maščob in kalcija), zaradi česar se zoži notranjost žile. Tak proces lahko pomembno vpliva na zmanjšanje prekrvavitve možganov in drugih struktur glave.

16. ULTRAZVOČNA PREISKAVA NOTRANJIH ORGANOV TREBUHA IN MEDENIČNEGA PODROČJA omogoča oceno strukture jeter, žolčnika, žolčnih vodov, vranice, trebušne slinavke, ledvic, nadledvične žleze, mehurja in velikih žil. Barvna dopplerska preiskava omogoča oceno motnje prekrvavitve teh organov. Pregledamo tudi rodila in strukturo prostate ter izračunamo njen volumen.

17. DVODIMENZIONALNA ULTRAZVOČNA PREISKAVA ŠČITNICE IN MEHKIH STRUKTUR VRATU omogoča oceno velikosti ščitnice, notranji strukture ščitnice in sprememb na žlezah vratu.

18. BARVNA DOPPLERSKA SONOGRAFIJA ŠČITNICE IN MEHKIH STRUKTUR VRATU neinvazivno opredeli spremembe prekrvavitve ščitnice in struktur vratu.

19. KLINIČNI PREGLED PRI SPECIALISTU ZA OBOLENJA ŠČITNICE. Na osnovi pregleda, ultrazvočnih preiskav in laboratorijskih preiskav tega organa specialist za obolenja ščitnice poda mnenje o funkcionalnem stanju ščitnice, svetuje nadaljnje diagnostične preiskave in po potrebi terapijo.

20. OKULISTIČNI PREGLED

21. PREGLED PRI SPECIALISTU ZA MEDICINO DELA, ki na osnovi pregleda poda oceno (spričevalo) o sposobnosti za delo. Pregled pri specialistu za medicino dela predstavlja z vsemi omenjenimi preiskavami razširjeni preventivni pregled in ga ni treba posebej ponavljati drugje.

22. ZAKLJUČNI RAZGOVOR z analizo preiskav in oceno dejavnikov tveganja za nastanek obolenj srca in ožilja.

23. OBŠIRNO PISNO POROČILO z izvidi vseh opravljenih preiskav in celotnega stanja, ki ga dobite po pošti na svoj domači naslov.

Vsi izvidi so shranjeni na ustreznih zaščitenih elektronskih medijih, ki omogočajo primerjalno analizo ob ponovnem pregledu. Rezultati preiskav so znani že isti dan in jih natančno pojasnimo na zaključnem pogovoru.

Storitev za račun, ki ga izdamo, se imenuje »Razširjeni preventivni zdravstveni pregled z medicino dela«, opravijo pa ga lahko vodilni delavci. Pregled je treba opravljati skladno z izjavo o varnosti podjetja, kjer je razvidno, kdo lahko opravlja ne samo osnovni, ampak tudi razširjeni preventivni zdravstveni pregled, ki pa ne spada v sistem bonitete.

Osnovni paket lahko opravimo ob ponedeljkih popoldne ali četrtkih dopoldne.

Izberite tretma, ki vam najbolj ustreza, mi pa vam zagotavljamo, da bodo naše obljube izpolnjene...

Pošljite povpraševanje 1/2

Cardial Ljubljana
Število gostov:
Izberite tretmaje
Oseba 1:
Dodajte osebo, ki bo koristila tretmaje

Pošljite povpraševanje 2/2

Kontaktni podatki