Angiološka ambulanta

V angiološki ambulanti se opravljajo pregledi pacientov z obolenji venskega in arterijskega sistema ter ultrazvočna diagnostika teh obolenj z barvno Dopplerjevo preiskavo. Pregledi in preiskave se opravljajo predvsem na spodnjih okončinah, kjer so ta obolenja najpogostejša, pa tudi na zgornjih okončinah in na področju ramenskega obroča.

V angiološki ambulanti opravljamo naslednje preglede in preiskave:

  • klinične preglede žil na nogah in rokah,
  • barvno Dopplerjevo sonografijo žil nog in rok.

Gotovo imajo številni bolniki težave, ki jih lahko pripišemo kronični venski insuficienci. V sodobnem svetu je namreč to bolezensko stanje velika težava. V začetnem obdobju gre predvsem za estetske težave, pozneje pa nastopijo tudi funkcijske težave, ki se na koncu izrazijo v venskih razjedah. V zadnjih letih smo prišli do novih spoznanj, kako pristopiti k tej bolezni. Mejnik v diagnostiki kronične venske insuficience je ultrazvočna preiskava globokih ven in ocena kompetentnce glavnih povrhnjih ven. Prav z ultrazvokom, ki je postal nepogrešljiv pri sodobni obravnavi velikega števila bolnikov s kronično vensko insuficienco, lahko bistveno bolje načrtujemo uspešno zdravljenje te bolezni.

V svojem centru lahko bolnikom ponudimo omenjeno preiskavo in tako pripomoremo k še boljšemu uspehu zdravljenja.

V prostorih ambulante Cardial d. o. o. diagnostiko tega obolenja opravlja vrhunski strokovnjak na tem področju.

Dejavnost angiološke ambulante se izvaja tudi na področju patologije perifernih arterij, kjer je ultrazvočna diagnostika izredno pomembna. Zgodaj lahko ugotovimo prisotnost oblog (plakov) na notranji ovojnici arterij spodnjih okončin ali pomembne zožitve, ki že zahtevajo operativni ali drug invazivni poseg.