Managerski pregledi

Preverite dejavnike tveganja in odkrijte začetne spremembe, ki klinično še niso izražene in še ne povzročajo težav.

Visoke delovne zahteve, nenehna tekma s časom in stresne situacije so vsakdanji in ne preveč zaželeni spremljevalci, ki lahko vplivajo na naše zdravje. Pred pojavom težav so v našem telesu lahko prisotne številne spremembe, ki jih sami ne zaznamo, sodobne diagnostične metode pa jih odkrijejo in s tem omogočijo pravočasno ukrepanje.

Managerski pregledi so namenjeni predvsem odkrivanju dejavnikov tveganja in opredelitvi začetnih sprememb, ki klinično še niso izražene in še ne povzročajo težav. Dejavniki tveganja delujejo počasi, lahko rečemo, da nič ne bolijo in da se jim ne mudi. Med pregledom pa lahko začetne spremembe opredelimo kakovostno in količinsko. Pomembno je, da lahko ukrepamo že pri najmanjših spremembah, ki lahko vodijo v resna in klinično izražena stanja. Kot primer omenimo pravočasno terapijo povečanih maščob v krvi, ko naključno ugotovimo oblogo na vratni arteriji.

Številni managerji imajo povišan krvni tlak, ki ga pogosto odkrijemo prav med preventivnim pregledom. Opredelimo njegovo stopnjo, morebitno prizadetost organov in svetujemo ustrezno terapijo.

Preiskave srca omogočajo natančno opredelitev bolečine v prsnem košu. Ta je lahko posledica motenj prekrvavitve srčne mišice (angina pektoris) ali obolenja struktur prsnega koša. Pogosto je zaradi oblog v srčnih žilah že opazno moten dotok krvi v srčno mišico, težav pa pacient še ne občuti. V tem primeru sta potrebna takojšnja invazivna diagnostika žil srca (koronarografija) in ustrezno ukrepanje (širjenje žile z vstavitvijo opornice – stenta).

Ultrazvočne preiskave lahko odkrijejo spremembe, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje, pogosto pa le nasvet za redno spremljanje. Naj omenimo naključno ugotovljene tumorozne mase, pomembno razširjeno aorto, srčne napake in osvetlitev nejasnih srčnih šumov.

Managerske preglede opravljamo že vrsto let, njihov obseg pa iz leta v leto raste. Po 40. letu starosti priporočamo pregled vsako leto, sicer pa na dve leti.

Managerji se zelo zavedajo pomena skrbi za zdravje, zlasti v sedanjem času, ki je neusmiljen do posameznika. Ugotavljamo, da vedno več managerjev ne kadi in da vedno več pozornosti posvečajo rekreativni telesni dejavnosti, hkrati pa ne zanemarjajo preventivnih kontrolnih pregledov.

Naši zdravniki priporočajo

Zaščitimo srce športnika in rekreativca

Zaščitimo srce športnika in rekreativca

Program je namenjen poklicnim in rekreativnim športnikom.

Zdravilišče Radenci
Za zdravo žensko srce

Za zdravo žensko srce

Naj srce, ta dragoceni organ, ostane poln ljubezni, radosti in sreče.

Zdravilišče Radenci
Preventivni pregledi srca in ožilja

Preventivni pregledi srca in ožilja

Pravočasno odkrijte bolezensko stanje in preprečite resnejšo bolezen!

Zdravilišče Radenci

Preventivni in obnovitveni programi

Programi se izvajajo v centrih